Snöfall på Södra Stadsberget

Det är mycket arbete just nu med att installera oss i våra nya omständigheter. Under de senaste dagarna känns det som om vi har fokuserat på växter och kök. Vi har en ambition att få balkongen så lik en trädgård som möjligt, vilket har lett till många besök på Plantagen.

Vi planerar också att göra en test-hajk i Jämtgaveln till helgen, och har införskaffat prylar som vi tror behövs för det. Ingen av oss kan särskilt mycket om flerdagarsvandring, men vi tror att vi kommer att tycka om det och kanske bli bra på det i sinom tid.

Bland annat införskaffade vi vandringskängor till båda. Jag ska erkänna att jag såg till att de var av samma modell så att vi matchar varandra, och har samma förutsättningar av att njuta. Det blev en vattentät Salomon-känga som var lite lättare än andra likvärdiga alternativ.

Sent på eftermiddagen stirrade de ännu oanvända kängorna på oss, medan vi pysslade i vårt nya hem. Vi resonerade att det säkert är bra att gå in kängorna en aning innan vi låter dem ta oss på tur. Så vi snörade på oss dem, och tog bilen upp till Friluftscentrumet på Södra Stadsberget. Snön började falla en aning, även om det var solklara plusgrader i luften.

Caroline gillar sina nya skor

Promenaden, som varade i ett par timmar, gick på stigar och motionsspår, troligen i virrvarr – kors och tvärs. Vi har extra lätt att prata om stort och smått när vi är i rörelse, så tiden rann iväg bland träden. Bitvis så snöade det ganska rejält, och till slut lade det sig på marken. Känslan var snarare höstig, och ingav en vilja att plocka svamp eller lingon, än att sommaren nalkades.

En sak var vi rörande överens om: det är den här närheten till naturen, och det naturliga i att ta en dylik skogspromenad efter jobbet, som vi söker efter i vår flytt. Det känns som om vi ännu bara nosar på möjligheterna. Och det doftar gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: