Två mil i Högbo Bruk

Nu är säsongens första dag på längdskidor avklarad! Det var 6 plusgrader i både Vällingby och Sandviken, men teknikens under har gett oss konstsnö i Högbo.

Jag försov mig, och C. förmådde sig inte att väcka mig. Kanske för att hon inte hade så bråttom till längdskidspåret, kanske för att jag sov så tungt att ett kärnvapenkrig inte rört mig i ryggen. Vi kom iväg hemifrån vid halv elva, roadtrippade upp längs en jämngrå E4a, och svängde av vid Gävle. Framme i Högbo, ett litet bruksparadis med nytändning som golfbana, konferenscentrum och längdskidsmecka utanför Sandviken, efter cirka två timmar. Det var lätt att hitta till spåren: bara att följa alla lycra-herrar med fina, nya julklappar.

Två konstsnöspår var öppna: ett på 5,2km och ett på 2,5km (jag uppskattar symmetrin i distanserna). Jag säkerställde att Caroline tog sig fram säkert, och lämnade henne sedan till sitt harvande. En sann gentleman. Det blev totalt fyra varv i 5,2km spåret.

De två turerna på Strava

Jag körde om en del människor, men blev omkörd av alla som kunde åka längdskidor. Detta 6 min/km tempo lägger mig och Dennis på en timme sämre än måltiden han satt upp för oss.

Men igen, om det är den här formen jag är i, så är det den formen jag får utgå ifrån. I värsta fall får Dennis vara i oförskämt bra skick när han kommer fram i Mora. Dessutom tror jag att lite mängdträning för att få till balansen och vänja överkroppen kanske kan skala av några sekunder per kilometer. Det är ännu länge kvar till slutet av februari.

En kort klippning av dagens äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: