Julledigt gryningspass i Ursvik

I ett avseende är årets mörkaste dagar tacksamma: det är inte lögn att kalla en löprunda halv nio på morgonen en runda i gryningen. Vilket låter lite häftigare än vad det kanske var.

De närmaste veckorna är jag ledigt. Det ska firas lite jul och nyår, det ska åkas lite korsan och tvärsan, och så ska det springas, klättras och kanske längdskidas om vädret tillåter. Jag ska försöka göra så mycket som möjligt av det tillsammans med C., som jobbar måndag och fredag denna vecka men är ledigt i övrigt.

För att sätta tonen för ledigheten, så cyklade jag till Ursvik imorse för ett distanspass. Jag har tappat bort mig på cykelvägarna där flera gånger, påväg till jobbet i Solna, men denna gång hittade jag den kanske smidigaste vägen till motionsområdet där. Vi sprang en del i Ursvik i somras, när vi hade tillgång till bil, men jag har inte sprungit där när det har varit såhär lerigt. Eller tomt, för den delen: jag sprang förbi och hälsade på kanske fyra personer totalt.

Rundan sett från Strava

Det gick lite snabbare än jag hade tänkt mig, men jag hade härligt flyt. Dessutom hade jag musik i öronen för första gången på länge, med mina nya världens-bästa-hörlurar som jag fått i tidig julklapp av C. Jag trampade i takt med Parquet Courts, Chemtrails, och Hüsker dü. Det ger extra energi!

Kameran var med under turen också, för att om inte annat påminna mig om hur underbart det kan vara att kuta omkring i riktigt tråkigt väder. Testade GoPro Quik, som verkar väl lämpat för min okunskap, men lämnar en del att önska vad gäller flexibilitet. Men det duger väl som dokumentation, tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: