Första långpasset på länge

I dis och dimma genomförde jag mitt första långpass sedan Lidingöloppet. Myten om att vintern börjar i december stämmer helt enkelt inte: december hör till hösten och den riktiga vintern (om vi har tur) börjar i februari. Den ursprungliga planen var att testa lite rullskidor längs 275an, men det kändes ännu mindre lockande än de leriga stigarna i Grimsta. Nattvasan den 28e februari närmar sig, men det är ju ungefär samma muskler man använder där som när man löper?

Dimmig dag

Jag hade ett mål med dagens löptur: att springa under längre tid än 1h30m (så som Szalkai definierar långpass), och att springa så att jag höll pulsen runt 160 bpm (d.v.s. inte snabbt alls). Sen fick det gå hur långsamt som helst.

Och allt det där är lätt när man planerar löprundan, men det bär emot när man ser kilometertider på klockan på 7-8 minuter. Men det är väl så långsam som jag är, helt enkelt. Bättre att acceptera och accelerera där ifrån.

Långpass 2019-12-21

Jag tänkte mycket på framtida träningspass, och i vilken takt som jag ska öka till den nivån som jag har som målbild. Jag smidde lite grandiosa planer, men jag tror att jag ska hålla en takt på ett till två distanspass i veckan (<1h30m) och ett långpass (>1h30m) på helgen. Och allt ska gå långsamt. Farten, och utvecklande pass som intervaller, får komma när jag har en viss grund att stå på.

I övrigt funderade jag på repotaget om Fredrik Paulún i DN från morgonen, där han talade om ”Biohacking”. C. är inte särskilt imponerad av hans approach till hälsa, och det verkade inte heller de läkare som de komplimenterat repotaget med. Jag tänker mig att det är synd att man blandar goda poänger med dålig forskningsmetodik och förenklade sanningar, så att de goda poängerna diskrediteras. Det kan tyckas tröttsamt att behöva vara djupt insatt i forskningen kring alla ämnen man uttalar sig i. Men det behöver man endast vara om man påstår sig vara det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: