Vinter i Grimsta

Jag ska eventuellt någon gång skriva om hur jag hamnade här i Vällingby, och hurdant 2019 var. Men nu ska jag bara skriva om min lilla morgontur på stigarna i Grimsta Naturreservat.

Snön kom till Stockholm igår – säsongens första snö. Och den slaskade inte bara till sig, utan på morgonen var det tydliga minusgrader och ett två-centimeters täcke på marken. Ljuset faller sig så att det är mörkt när jag går till jobbet, och mörkt när jag kommer hem. Jag har inte bestämt mig huruvida det är banalt att gnälla på det om man har valt att stanna i Sverige, eller om det faktiskt är ett sjukt sätt att leva på. Vi har haft 10-20 soltimmar i Sverige denna november, att jämföra med ett genomsnitt på 50-60. Ljuset från snön piggade minst sagt upp.

Medan jag läste tidning och drack morgonkaffe i sängen i morse steg solen upp över Vällingby. Det gnistrade i snön, och man glömmer alltid hur härligt snö gnistrar när den inte ligger på marken. Jag och Caroline hade planerat att klättra i Solna på förmiddagen, men jag var tvungen att be om att skjuta på det för en liten runda. Med spikskor, knarrande underlag, och ögon som ovant kisar i solljuset. Såhär såg det ut.

Första försök gången jag gör en video av springturen

Turen blev inte lång, men i ganska gott tempo. Löpningen har blivit nedprioriterad under hösten, utan någon specifik eller enskild anledning. Ibland finns det många små anledningar som är svåra att sätta fingret på. En kortare sträcka var kanske behövlig därför. I vanlig ordning flödar inspirationen nu när jag väl tagit mig ut, så snart har jag nog jobbat upp lite distanser i benen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: